• Jobba med Valtechs nya stjärnskott

  Förra veckan gick startskottet för vårens upplaga av Valtechs talangprogram. Ett framgångsrikt koncept som nu går in på sitt sjätte år. Under de närmaste tre månaderna kommer totalt 15 talanger inom Tech och UX att utbildas och driva specialutformade projekt för att sedan kliva ut i olika kunduppdrag.

 • Lean UX - med flera kunder samtidigt

  Lean UX - med flera kunder samtidigt

  I det här blogginlägget tänkte vi berätta hur vi jobbar med ständiga förbättringar (Lean UX) i en miljö som hanterar flera kunder parallellt, sett ur en UX-designers perspektiv. Välkommen till Valtech Live, där vi ena veckan arbetar med att nå ut med kritisk samhällsinformation till svenska folket, och veckan efter optimerar ett e-handelsflöde.

 • Tekniklösningar som gör gott

  Tekniklösningar som gör gott

  Att prata VR som årets julklapp när så mycket elände pågår i världen kan kännas trivialt. Och visst finns det de som skakar på huvudet och beklagar sig över att dagens ungdom inte läser något längre.

 • 5 handfasta tips för idégenerering i vardagen

  Som User Experience Designers är idéer och nya lösningar en stor del av vårt jobb, oavsett om det gäller detaljjusteringar eller nya koncept. När vi håller workshops och idégenereringssessioner med och för andra är det en självklarhet för oss att använda olika metoder. Men hur står det till när vi ska idégenerera på egen hand eller med kollegan bredvid oss?

  Julia Davidsson
  • Teresia Schullström
 • Valtech Store - en smart, uppkopplad experimentbutik!

  Valtech Store - en smart, uppkopplad experimentbutik!

  I första blogginlägget om Valtech Store berättade vi varför vi bestämde oss för att göra om ett mötesrum på vårt kontor i Stockholm till en butik. Nu är det dags att presentera resultatet av några intensiva månaders arbete, ett koncept kopplat till två områden vi brinner för. Först, hur man med digitala verktyg skapar rikare kundupplevelser. Sedan, hur kan vi få till datainsamling från det fysiska rummet.

 • Varför vi byggde Valtech Store

  Varför vi byggde Valtech Store

  På Valtech Day den 29 september i år slog vi upp dörrarna till vår smarta, uppkopplade experimentbutik! Nej, det betyder inte att vi bytt bransch och börjat sälja prylar. Var inte orolig, Valtech är fortfarande Valtech, ett gäng digitala upptäcktsresanden som tillsammans med sina kunder utvecklar nya lösningar varje dag. Det är nog bäst vi tar det från början och berättar varför vi byggde Valtech Store på vårt kontor i Stockholm.