• Trendspaning - Mobila betallösningar

  Trendspaning - Mobila betallösningar

  Vi, Caroline och Teresia, User Experience Designers på Valtech, fascineras av dessa nya möjligheter. Vi har dessutom förmånen att jobba med e-handel och betal-lösningar och hur de kopplas samman med de behov och förväntningar som konsumenterna har. Här kommer våra trendspaningar!

 • IoT > IoT

  IoT > IoT

  Internet of Things (IoT), Uppkopplade tandborstar eller industriell revolution? ”Buzz” eller ”game changer”?

 • Teamet bakom Teklafestival.se

  Bakom varje framgångsrik webbplats finns ett team av människor, timmar av diskussioner, designval och teknikval som är gjorda för att skapa något som ska bestå.

 • Resan till Build 2015

  Är man intresserad av vad som händer inom Microsoft-världen så är (för mig) Build konferensernas konferens. Visst, det finns en massa en andra konferenser som man skulle vilja gå på, där dom "stora" föreläsarna håller till i dagarna fem med en massa matnyttigt.

 • Om Facebook EdgeRank

  Om Facebook EdgeRank

  EdgeRank är den algoritm som Facebook använder för att räkna ut vilka inlägg som hamnar i ditt flöde. Eftersom det finns tusentals inlägg med viss relevans för varje användare måste någon mekanism filtrera bort inlägg med låg relevans. Det är här EdgeRank kickar in.

 • Microsoft TechDays 2014

  Microsoft TechDays 2014

  Den 19-20:e november var jag på konferensen Microsoft TechDays 2014 i Kistamässan och här kommer en liten rapport om dessa två dagar. Den korta versionen är att det var en rätt trevlig upplevelse och att det händer en hel del i Microsoftsfären just nu. Den längre versionen hittar du nedan.