• Teamet bakom Teklafestival.se

  Teamet bakom Teklafestival.se

  Bakom varje framgångsrik webbplats finns ett team av människor, timmar av diskussioner, designval och teknikval som är gjorda för att skapa något som ska bestå.

 • Om Strava

  Om Strava

  Frågar du mig är Strava den mest eleganta och intressanta digitala innovationen sedan Gowalla och Dropbox. Mer objektivt är Strava förmodligen den mest populära, framgångsrika och mest banbrytande digitala tjänst inom träning som sett dagens ljus sedan millennieskiftet. Strava har förändrat etiketten för cykling. Bekräftelsejunkies har fått något att leva för. Mängder av liv har förbättrats. Men jakten på nya KOM:s har också lett till ond bråd död.

 • Resan till Build 2015

  Är man intresserad av vad som händer inom Microsoft-världen så är (för mig) Build konferensernas konferens. Visst, det finns en massa en andra konferenser som man skulle vilja gå på, där dom "stora" föreläsarna håller till i dagarna fem med en massa matnyttigt.

 • Om Facebook EdgeRank

  Om Facebook EdgeRank

  EdgeRank är den algoritm som Facebook använder för att räkna ut vilka inlägg som hamnar i ditt flöde. Eftersom det finns tusentals inlägg med viss relevans för varje användare måste någon mekanism filtrera bort inlägg med låg relevans. Det är här EdgeRank kickar in.

 • Microsoft TechDays 2014

  Den 19-20:e november var jag på konferensen Microsoft TechDays 2014 i Kistamässan och här kommer en liten rapport om dessa två dagar. Den korta versionen är att det var en rätt trevlig upplevelse och att det händer en hel del i Microsoftsfären just nu. Den längre versionen hittar du nedan.