• Trendspaning - Mobila betallösningar

  Trendspaning - Mobila betallösningar

  Vi, Caroline och Teresia, User Experience Designers på Valtech, fascineras av dessa nya möjligheter. Vi har dessutom förmånen att jobba med e-handel och betal-lösningar och hur de kopplas samman med de behov och förväntningar som konsumenterna har. Här kommer våra trendspaningar!

 • Att lösa det unika med standard

  Att lösa det unika med standard

  Standardsystem, ett bra sätt att sänka sina kostnader för systemförvaltning? Absolut så länge man inte anpassar och bygger om standardsystemet. Men går det att vara konkurrenskraftig och unik om man anpassar verksamheten efter standardsystemet? Troligtvis inte.

 • Teamet bakom Teklafestival.se

  Bakom varje framgångsrik webbplats finns ett team av människor, timmar av diskussioner, designval och teknikval som är gjorda för att skapa något som ska bestå.

 • Resan till Build 2015

  Är man intresserad av vad som händer inom Microsoft-världen så är (för mig) Build konferensernas konferens. Visst, det finns en massa en andra konferenser som man skulle vilja gå på, där dom "stora" föreläsarna håller till i dagarna fem med en massa matnyttigt.

 • Om Facebook EdgeRank

  Om Facebook EdgeRank

  EdgeRank är den algoritm som Facebook använder för att räkna ut vilka inlägg som hamnar i ditt flöde. Eftersom det finns tusentals inlägg med viss relevans för varje användare måste någon mekanism filtrera bort inlägg med låg relevans. Det är här EdgeRank kickar in.

 • Microsoft TechDays 2014

  Microsoft TechDays 2014

  Den 19-20:e november var jag på konferensen Microsoft TechDays 2014 i Kistamässan och här kommer en liten rapport om dessa två dagar. Den korta versionen är att det var en rätt trevlig upplevelse och att det händer en hel del i Microsoftsfären just nu. Den längre versionen hittar du nedan.