• Agila Sverige 2016

  1-2 juni hölls konferensen Agila Sverige för nionde året i rad. Det var två dagar fulla av blixttal, diskussioner och workshops. Det var en skön blandning av införande av agilt i organisationer, ny definition av agilt och funderingar om motiverande team.

 • Just nu i Paris: Världens viktigaste möte

  Få har nog missat att COP21, FN:s klimattoppmöte, har dragit igång i Paris. Ledare från hela världen möts för att samlas kring en juridiskt bindande handlingsplan för klimatet, där huvudfrågan är hur vi ska hålla jordens temperaturökning så långt under 2 grader som möjligt och därmed undvika en global klimatkris. Johan Rockström, professor i miljövetenskap, har kallat mötet vår sista chans att ändra världens kurs från en stundande klimatkatastrof. För att nå de globala målen och klimatmålen uppmanas – och behöver – även företag bidra.

 • IoT > IoT

  IoT > IoT

  Internet of Things (IoT), Uppkopplade tandborstar eller industriell revolution? ”Buzz” eller ”game changer”?

 • Att lösa det unika med standard

  Att lösa det unika med standard

  Standardsystem, ett bra sätt att sänka sina kostnader för systemförvaltning? Absolut så länge man inte anpassar och bygger om standardsystemet. Men går det att vara konkurrenskraftig och unik om man anpassar verksamheten efter standardsystemet? Troligtvis inte.