• Copywriting i digitala projekt - varför det är viktigt

  Copywriting i digitala projekt - varför det är viktigt

  Copywriting och text hamnar ofta i skymundan när det kommer till digitala projekt. Medan stort fokus läggs på utveckling, UX och i viss mån art direction, slängs copy och text ofta in hastigt och hafsigt med inställningen – just fasen, det ska in lite text här också. Löser ni det tills imorgon – typ 4000 ord om målgruppsorientering?

 • Tekniklösningar som gör gott

  Tekniklösningar som gör gott

  Att prata VR som årets julklapp när så mycket elände pågår i världen kan kännas trivialt. Och visst finns det de som skakar på huvudet och beklagar sig över att dagens ungdom inte läser något längre.

 • Jobba med Valtechs nya stjärnskott

  Förra veckan gick startskottet för vårens upplaga av Valtechs talangprogram. Ett framgångsrikt koncept som nu går in på sitt sjätte år. Under de närmaste tre månaderna kommer totalt 15 talanger inom Tech och UX att utbildas och driva specialutformade projekt för att sedan kliva ut i olika kunduppdrag.

 • Lean UX - med flera kunder samtidigt

  I det här blogginlägget tänkte vi berätta hur vi jobbar med ständiga förbättringar (Lean UX) i en miljö som hanterar flera kunder parallellt, sett ur en UX-designers perspektiv. Välkommen till Valtech Live, där vi ena veckan arbetar med att nå ut med kritisk samhällsinformation till svenska folket, och veckan efter optimerar ett e-handelsflöde.

 • 5 handfasta tips för idégenerering i vardagen

  5 handfasta tips för idégenerering i vardagen

  Som User Experience Designers är idéer och nya lösningar en stor del av vårt jobb, oavsett om det gäller detaljjusteringar eller nya koncept. När vi håller workshops och idégenereringssessioner med och för andra är det en självklarhet för oss att använda olika metoder. Men hur står det till när vi ska idégenerera på egen hand eller med kollegan bredvid oss?

  Julia Davidsson
  • Teresia Schullström
 • Valtech Store - en smart, uppkopplad experimentbutik!

  Valtech Store - en smart, uppkopplad experimentbutik!

  I första blogginlägget om Valtech Store berättade vi varför vi bestämde oss för att göra om ett mötesrum på vårt kontor i Stockholm till en butik. Nu är det dags att presentera resultatet av några intensiva månaders arbete, ett koncept kopplat till två områden vi brinner för. Först, hur man med digitala verktyg skapar rikare kundupplevelser. Sedan, hur kan vi få till datainsamling från det fysiska rummet.