Barnens dag på Valtech 2017

Barnens dag på Valtech 2017

Temat på årets upplaga av Barnens dag var design. En solig lördag i mitten av mars anordnades det årliga Barnens dag på vårt Stockholmskontor. Under tre timmar var det fullt hus med 35 Valtechare och närmare 60 barn i varierande storlekar.

Olika stationer att prova på

Det fanns flera olika saker att prova på och skapa själv, för olika åldrar. Årets tema var design och det man kunde göra var:

Pysselhörna - gör din egen dator

Det ska börjas i tid. Med hjälp av byggsatser kunde man bygga ihop sin egen dator i papper. Samt självklart dekorera med vad som önskades.

Pyssel

Egen dator

Dator

Bygga ritrobotar

En fläkt, pappmugg, tejp och färgpennor är allt som behövs för att enkelt och på ett lekfullt sätt göra sin egen ritrobot. En stor yta är också välkommet att täcka med papper som roboten sedan kan röra sig fritt över golvet på. Väldigt uppskattat av de minsta.

Ritrobot

Ritrobot

Ritrobot

Ritrobot

Photoshopkurs

Marwin Brandt guidade oss igenom photoshops värld under en inspirerande timma.

Photoshop

Photoshop

Photoshop

HTML/ CSS kurs - skapa din egen blogg

Tillsammans med Veronika Jeppsson fick man skapa sin egen blogg i Codepen. Två timmar gick fort då det finns oändliga möjligheter med vad man kan göra på sin helt egen sida.

HTML

HTML

HTML

Testa på VR

Här kunde man under hela dagen testa på både Samsung Gear och HTC Vive för att helt försvinna in i en annan värld. Man kunde t.ex följa med ner på havets djup och simma runt med fiskar och dykare och dansa loss med karaktärerna i senaste Disneyfilmen Vaiana. Eller om man hellre var spelsugen, att med HTC Viven skydda sitt slott med pil och båge.

VR

VR

VR

Vi rullade även fram pingisbordet, fussball och startade Playstation.

Pingis

Pingis

Fussball

Playstation

Minidisco

Dagen avslutades på bästa sätt med minidisco tillsammans med Grodan!

Minidisco med Grodan

Goodiebag

Bilder av Joakim Gustavson

comments powered by Disqus