Tech Girl - när två världar möts

Tech Girl - när två världar möts

Tech Girl är en resa där två världar möts. Vi vill nå ut till unga tjejer och väcka deras intresse för teknik och roliga jobb inom IT-branschen.

Valtech GirlLinn, Olga och Funda från Valtech berättar om programmet

Tech Girl syftar till att främja unga tjejers teknikintresse. Programmet har inspirerats av Karin Nygårds och utgår från det material som .SE har tagit fram kring Barnhack.

Vårt mål är att vi ska introducera 500 tjejer till IT-branschen. Programmering är framtidens språk och vi är övertygade om att vi kan göra skillnad i de här tjejernas liv genom att inspirera och öppna upp dörren till en värld som de idag inte känner till.

Det finns en stigande efterfrågan av jobb inom det digitala området i Sverige och endast 23 procent av de som jobbar i branschen är kvinnor. Om fler tjejer och kvinnor blir intresserade av och börjar arbeta med IT så gynnar det alla. Med Tech Girl vill vi visa vilka möjligheter som finns i IT-branschen och väcka tjejernas intresse för ett roligt och spännande framtidsyrke.

Valtech Girl

Först ut i Tech Girl-satsningen är Vikingaskolan i Haninge. 12 tjejer i årskurs 6 kommer att få delta i programmet. Under sex träffar kommer tjejerna till oss på vårt kontor på Kungsholmen och lär sig programmering i Scratch. Under programmmets gång kommer vi även att göra ett studiebesök på KTH där vi kommer att bekanta oss med Robotlab och Visualiseringsstudion.

Läs mer om Tech Girl här.

För mer information om programmet, kontakta Funda Denizhan via funda.denizhan@valtech.se eller ring på 070 165 3456.

comments powered by Disqus