Antagning.se

Årets bästa utbildningssajt flera år på raken

Antagning.se

Med lättrörliga, agila, metoder tar vi oss an utmaningen att bygga en webb där man söker efter, och anmäler sig till, alla utbildningar vid Sveriges universitet och högskolor.

Att ta fram Antagning.se var utmanande på flera sätt – från innehållsstrategi och systemarkitektur till grafisk design och användbarhet. Med många och geografiskt spridda intressenter fanns också en organisatorisk komplexitet att hantera. Den agila arbetsprocessen är ett bra stöd när uppdraget är både omfattande och komplext eftersom det ger full transparens och synliggör möjligheter och utmaningar tidigt i processen.

Genom att arbeta med användarcentrerad interaktionsdesign, modern gränssnittsoptimering, ny grafisk identitet och stöd för proaktivt redaktionellt arbete växte antagning.se fram. Redan efter ett år med nya webbplatsen kan vi se att frågorna till Contact Center minskat med 38%. Även besökarna är nöjdare (NKI har ökat från 1.6 till 2.6).

Antagning.se har också belönats med flera priser, som Klarspråkskristallen och Svenska Designpriset samt utnämnts till Årets bästa utbildningssajt flera år på raken i Internetworlds tävling Topp100.

Universitets- och högskolerådet (UHR) ansvarar för e-tjänsten antagning.se där man bland annat söka efter, informera dig om och anmäla dig till utbildningar vid Sveriges universitet och högskolor.

Bild av Johan Larsson under CC BY 2.0

Boka ett möte med oss!