Kinnarps

En måttanpassad sajt till en av världens främsta möbeltillverkare

Kinnarps

En modern och inspirerande plattform för drygt 40 marknader där Kinnarps centralt kan styra över innehållet.

Möbeltillverkaren Kinnarps webbplats är resultatet av ett nära samarbete mellan Valtech Göteborg, Britny, ROST Studio och Kinnarps själva förstås. En sajt där design och funktion växt parallellt utan att tumma på någon av dem. Ett projekt i sann Kinnarps-anda med andra ord.

Kinnarps kan det här med design och funktion. Sedan 1942 har de designat och tillverkat möbler av allra högsta kvalitet. Inte konstigt då att de hunnit bli en av världens ledande tillverkare av kontorsmöbler. Med en ny generation kunder ville de stärka sin närvaro i det digitala rummet och skapa en sajt och e-handel som är lika skön att titta på som stolarna är att sitta i.

Projektet består av två olika delar, en varumärkeswebb och en e-handel, där de gemensamma målen är att förenkla kommunikationen samt driva försäljning. Stor vikt har lagts på att kartlägga befintliga informationskällor, produktmodellering samt interna processer.

E-handeln kompletterar den befintliga säljprocessen och ger en ökad tillgänglighet till befintliga kunder.

Som plattform används Episerver CMS, med Storm Commerce som e-handelsplattform.

Capella

Tekniken som gör designen levande

Ansvaret för oss på Valtech har varit att ta designen från vision till verklighet och sätta form på funktion utan att för den skull tappa precision i detaljerna.

Att omsätta en så pass genomarbetad och detaljerad design till digital verklighet ställde höga krav på oss som byggde den. Dessutom ville vi att funktionaliteten skulle hålla samma höga nivå som designen. På så sätt drar vi en rät linje mellan hemsidan och Kinnarps möbler.

Resultatet blev välsvarvat och hållbart. Precis som möblerna. Webbplatsen är modern och inspirerande, för ökad leads-generering och försäljning. Kinnarps kan centralt styra innehållet för drygt 40 marknader.
E-handeln kompletterar den befintliga säljprocessen och ger en ökad tillgänglighet till befintliga kunder. Den är också ett inköpsstöd för att göra offentliga upphandlingar smidigare.

Hemsnickrat av proffs

Säg hej till Göteborgsteamet. För du vet väl att Valtech finns här också? Det är dom som ligger bakom de här välsvarvade sidan – från den stabila stommen till den fina finishen. Vill du veta mer? Sväng förbi oss på Kungsgatan så berättar vi över en kaffe.

Boka ett möte med oss!

Teamet