Rökfri

Sluta rök i telefonen

Rökfri

Att sluta röka är bland det svåraste man kan göra. Man faller lätt tillbaka i sina gamla vanor. Därför är det viktigt att veta vid vilka tidpunkter i avvänjningen en rökare behöver extra stöd för att inte börja blossa igen.

Under arbetet med appen ser vi därför till att mäta såväl rökvanor som vilken form av råd, tips och funktioner som verkligen kan vara till hjälp och som inte är det, för de som vill sluta röka. Webbanalysen ger oss möjlighet att se vilket innehåll som är effektivt och när. På så sätt kan vi förbättra upplevelsen och ge fler rökare bättre förutsättningar att sluta röka.

Genom antalet "sparade cigaretter” i appen kan vi också kan räkna ut, med vissa antaganden, att den gett en samhällsekonomisk vinst om cirka 35 miljoner kronor per år.

Rökfri finns tillgänglig för Android och iOS och har av Aftonbladet blivit utnämnd till ”Bästa sluta röka tjänst”.   

1177 Vårdguiden samlar information och tjänster inom hälsa och vård. Guiden rymmer såväl sjukvårdsrådgivning som e-tjänster och möjligheten att anonymt ställa frågor. Dygnet runt. Bakom 1177 Vårdguiden står Sveriges landsting och regioner i samverkan.

Bild av Morgan under CC BY 2.0

Boka ett möte med oss!