Brown Bag - Känner du till Scala?

Scala, från scalable language, är ett programspråk som integrerar funktionell programmering med objektorientering. Det körs på Javas virtuella maskin (JVM) och har mycket bra stöd för att interagera med existerande bibliotek i Java. 

Ett mycket kraftfullt typsystem, pattern matching, samt bra ramverk och förutsättningar för att skriva skalbara system för webben är bara några av anledningarna för att välja Scala!

Viktor Lövgren är konsult på Valtech och har aktivt följt utvecklingen av Scala under en längre tid med största spänning. Under sommaren 2014 utvecklade han betygen.se och kringliggande system i Scala för att lära sig mer om hur det kan användas för webbutveckling.

Viktor vill jobba för att det i framtiden ska finnas ännu mer aktivitet kring Scala, både genom intresse från anställda och från kunder. Han tog därför tillfället i akt att visa sina lösningar och förklarade varför just du bör använda Scala. Oavsett om du gillar sälj, programmering, eller bara är allmänt nyfiken, Scala är för alla!