Hackathon: Framtidens robotsamhälle – Hur bra kan det bli?

Lördagen den 5:e maj kommer vi tillsammans med Datatjej och Nackademin att att annordna ett Hackaton där temat för dagen är framtidens robotsamhälle. 

Året är 2097 och världen har precis hamnat i en apokalyps. Vi har dåligt med mat, våra medmänniskor blir sjuka och naturresurser håller på att ta slut. Vi behöver hjälp med allt från små uppgifter till stora samhällsfunktioner så som sophämtning, sjukvård, äldrevård, matproduktion, kriminalitet med mera.

Under en heldag kommer deltagarna att få chans att få utlopp för sin kreativitet och tillsammans med sitt team skapa en innovativ lösning på hur vi människor kan förbättra samhället vi lever i med hjälp av robotar och det är endast deltagarnas fantasi om sätter gränser. 

Dagen börjar i Nackademins lokaler där deltagarna blir indelade i grupper för att tillsammans ta sig an utmaningen. I slutet av dagen pitchar alla grupper sina idéer till en jury som kommer att bestå av representanter från datatjej och Valtech, därefter åker vi till Valtechkontoret där det bjuds på middag och prisutdelning.