Makerspace + hackathon = Lödathon

Det är mycket med Valtech som man inte känner till. Bland annat att vi har ett labb. Vi brukar fly dit när vi är trötta på webben, och vill rensa tankarna med att ägna några timmar åt att löda grejor. Det är få förunnat, detta labb. Därför vill vi bjuda in er att dela denna oas med oss. Därför ställer vi till med Lödathon!

Tänk er ett Hackathon som möter ett Makerspace. Vi träffas hos oss på Kungliga Myntet och inleder med att två av våra kollegor berättar lite kort om sin förkärlek till att sammanfoga två metallföremål genom uppvärmning, och vad man kan göra med det. Vi pratar IOT, skräddarsydda tangentbord och så vidare.

Sedan labbar vi loss. 

Det kommer att finnas lödkolv, lödtråd, breadboards, byggsatser, dioder och annat krimskrams att tillgå. Vill du ta med ditt egna projekt hemifrån? Inga problem, ju fler desto bättre! 

Om du är en av dem som har sneglat på den här typen av grejor, men aldrig kommit till skott, är det helt OK. Beroende på kunskapsnivå och antal deltagare kommer vi att dela upp er i en nybörjargrupp, där funktionärer kommer finnas tillgängliga, och en hardcore hardware hacker-grupp. 

I och med att Lödathon är ett heldagsevent kommer vi givetvis att bjuda på mat och dryck. Hoppas att vi ses på löd-dagen, 25 november!