Digitalisera fysiska butiker på konsumenternas villkor – modern omnikanal i framkant

Sitoo + Storm Commerce

Digitaliseringen skapar fantastiska möjligheter för alla med fysiska butiker, men butikerna måste transformeras och möta konsumenternas förändrade och nya sätt att handla. Som konsument idag förväntar man sig att kunna röra sig friktionsfritt mellan den digitala och fysiska världen. Man vill kunna påbörja sitt köp på nätet och avsluta det i butik, eller tvärtom. Men faktum är att få svenska retailkedjor kan hantera köp i olika säljkanaler på ett sömlöst sätt.

Det finns i huvudsak två olika typer av kunder i de fysiska butikerna. Den ena kundtypen går in i butiken, köper det man ska och går ut via självutcheckningskassorna. Den andra typen går till en butik för att träffa någon som kan ge service och produktinformation.

E-handeln växer stadigt och utgör idag cirka 15 procent av all handel, men den riktigt stora effekten av digitaliseringen ligger i att vi flyttat fönstershoppingen till våra mobiler. Hela 70 procent av all handel påbörjas på nätet och avslutas i fysisk butik, med allt från att söka information till att hitta butiker, se lagerstatus och reservera produkter.

Flera olika utcheckningsalternativ i butikerna ökar omsättningen och när man frigör personal från att ta betalt kan butikspersonalen börja agera 'personal shoppers' – genom att serva kunderna, hjälpa dem att köpa varor direkt från lagret och erbjuda hemleverans via en mobil POS-lösning.

Varmt välkommen till en inspirationslunch med Sitoo och Storm Commerce som berättar om hur deras respektive molntjänster för kassa & e-handel kan förenkla köpupplevelsen i olika kanaler. Jens Levin VD och grundare av Sitoo och Niclas Heurlin är VD och grundare av Storm Commerce kommer bl a att prata om:

  • molnbaserad omnikanal i realtid
  • hur man förenklar köpupplevelsen i butik och online
  • hur man vinner både personalens & kundens hjärta genom förenklade processer

Sitoo + Storm Commerce

Storm + Sitoo – en modern molnbaserad omnikanallösning i framkant

  1. Samma data i alla säljkanaler
  2. Bättre produktinformation för butikspersonal
  3. Enhetliga priser och kampanjer i alla kanaler
  4. Enkelt att kolla lagersaldon i alla lager/butiker
  5. Gediget stöd för olika orderflöden
  6. Utlämningslogik för Click & Collect
  7. Presentkortshantering för både webb och butik