Tech Girl - inspirationskväll

En kväll där vi lär av och inspirerar varandra! 

Kvällen riktade sig till skolor, lärare och andra organisationer som är intresserade av att engagera och sprida kunskap om teknikglädje och programmering.

Vi bjöd in till en kväll för att inspirera och dela kunskap om hur vi når ut till tjejer och ökar intresset för teknik och programmering.

Frågor under kvällen

  • Hur gör man för att lära ut programmering?
  • Tips – vad är viktigt att tänka på? Vad ska man undvika?
  • Hur når vi ut till fler?
Tjejerna från Vikingaskolan som gått Tech Girl Tjejerna från Vikingaskolan som gått programmet

Våra talare som delade med sig av sina erfarenheter

Beatrice Höglund är näringslivsansvarig för IGEday 2015, ett projekt som anordnas av Womengineer för andra året i rad. Projektet har inför årets upplaga blivit rikstäckande och engagerar ca 40 företag som tillsammans vill välkomna över 1100 unga tjejer till sina arbetsplatser.

 

Susanne Fuglsang, grundare till GeekGirl+ och projektledare Next Up Stockholm 2015.

Karin Nygårds är en av initiavtagarna till Teacherhack och Geek GirlMini. Teacherhack vill skapa bra förutsättningar för varje människa att vara en aktiv del av ett digitalt samhälle. Teacherhack samlar och delar lektions-, inspirations- och workshopmaterial för att arbeta med digitalkunskap och digitalt skapande i skolan. Här kan du till exempel hitta olika initiativ och verktyg för programmering med barn, ta del av Karin Nygårds kursupplägg (4-6) för digitalkunskap i skolan eller nörda loss tillsammans med andra lärare som också hackar läroplanen.

Johan Kant och 3 tjejer från Vikingaskolan som varit med i Tech Girl satsningen kommer att finnas på plats. Johan är rektor på Vikingaskolan och engagerad i samhällsfrågor och skolfrågor. Johan Kants blogg.

Annika Silvervarg, institutionen för Datavetenskap, Linköpings universitet.