Valtech Experience Day 2016

Valtech Day – en inspirerande och inkluderande halvdag där vi i år bjuder in till flera workshops på temat innovation. Tidigare har vi bara delat med oss av kunskap, den här gången får du delta i kunskap!

Agenda

Trends and projections in Virtual Reality

Explore the latest trends and projections in the Virtual Reality marketplace – both in terms of production and applications. Be inspired by what other market segments are doing and how they leverage VR in their operations and marketing.

Jean-François Tremblay, VR & AR practice lead

Service Design Thinking – Mindset eller process?

Förstå dynamiken, förutsättningarna och angreppssättet inom Service Design Thinking. Inblick om verktygen, designprocessen och hur de digitala kontaktytorna bör aktiveras för en integrerad kundupplevelse. Det här är en insiktsdriven process med tre perspektiv i fokus: affären, kunden och omvärlden.

Sex viktigaste sakerna för att lyckas med Service Design:

  1. Karta – vart är vi och vart vill vi.
  2. Insiktdriven process – från insiktsamling, strategier, idegenerering, experimentering och realisering.
  3. Insiktsdatabas som hela tiden ska uppdateras.
  4. War room – där det strategiska arbetet gestaltas och finns fysiskt.
  5. En CX-styrgrupp (Customer experience) som ska agera alla drivkrafter i silon för att jobba strategiskt med integrerad kundupplevelse.
  6. En vision - som konkretiserar strategier och som alla kan engageras kring.

Service Design

Visar Ulaj, Designstrateg

Valtech Store – vår experimentbutik!

För tio år sedan fanns inte iPhones. Idag använder 9 av 10 butiksbesökare sin mobil i butiken. Men vi lyckas inte nå dem den vägen. Om vi snabbspolar tio år framåt – hur tror du att det ser ut då?

Den 29e september öppnade vi dörrarna till Valtech Store. Med Valtech Store visar vi hur teknik förändrar spelplanen för den fysiska butiken och dess tjänster och produkter. Det är såklart ett axplock av de oändliga möjligheter som finns och vi har tagit det till proof-of-concept.

Valtech Store

Vi hoppas att vi inspirerade till att ta det vi har gjort och antingen applicera det direkt på din verksamhet, eller utveckla det i en annan riktning som är mer relevant för just din kärnaffär.

Katharina Borgenstierna, Strategic Planning Director & Vanja Lagercrantz Videau, Creative Director

VR presentation content and Showcase

Jean-François reviewed and inspired with demonstrations of Augmented and Virtual Reality Experiences. We have developed applications specifically for the retail market to show all possible scenarios on how these new emerging technologies can enhance the customer experience and journey – as well as solving some business challenges.

Jean-François Tremblay, VR & AR practice lead

Läs även Jean-François blogginlägg på ämnet.

Analytics: Från data till förändring

Vi guidar er genom grunderna i datadriven utveckling. Med ett få antal steg går vi igenom en process som skapar faktiskt värde och minimerar waste. Att snabbast lära sig vad som skapar nytta framför att utveckla funktioner och innehåll.

Förvaltningsmodell

Daniel Hansson, Digital Strateg & Don Michael Graben, Projektledare

Läs även Daniels blogginlägg på ämnet.

Community Night

Höstens härligaste branschmingel från kl 19.00! Då hoppas vi att även du som inte kunnat vara med under dagen kommer och hänger under valnötsträdet på vår mysiga innergård. 19.30 har vi äran att Elaine Eksvärd gästar oss med en intressant föreläsning om inspirerande ledarskap under valnötsträdet.

Gör ditt bupskap attraktivt för andra

Förmågan att inspirera och entusiasmera andra människor är en egenskap som kännetecknar skickliga ledare. Många beskriver karisma som något man har eller inte har – när sanningen är att du kan ta den. Samtidigt som man ska inspirera sina medarbetare, behöver man även kunna hantera riktigt besvärliga samtal och situationer på ett snyggt sätt. Det retoriska utmaningarna är många, ett effektivt verktyg är retorik.

Elaine Eksvärd, Retoriker, föreläsare och författare