Inspirationskväll: Hur teknik, design och skapande kan lösa samhällsproblem

Välkommen på en inspirationskväll hos oss på Valtech! Vi får möta Tobias Rosman från Welcome app och Mohamed Jimale från Ari.farm.

Båda är initiativtagare till digitala tjänster som kombinerar teknik och design för att lösa samhällsutmaningar: Welcome app och Ari.farm.

Welcome app är en tjänst som matchar nyanländas behov av social kontakt med svenskar som vill bidra. Appen lanserades under 2015, och Tobias Rosman kommer att dela med sig av sina erfarenheter kring designarbetet, den tekniska utvecklingen och entreprenörskap.

Mohamed Jimale kommer att introducera oss för appen Ari.farm som gör det möjligt för användaren att hjälpa utsatta nomader i Somalia genom att köpa getter. Getterna bor på en farm utanför Mogadishu, och tack vare provisionen som Ari.farm tar ut på försäljningen av getterna, så har man kunnat anställa nomader som förlorat sina djur på grund av torkan för att arbeta på farmen.

Mohamed Jimale har själv tillbringat delar av sin uppväxt som nomad i Somalia. För sex år sedan kom han som flykting till Sverige, och jobbar nu heltid med Ari.farm.

Två fantastiska människor, två grymma tjänster som bidrar till något riktigt bra för andra människor. Och så du som kommer förstås!

Varmt välkommen till Valtech 8 september kl 17.30 för inspiration och möjlighet att träffa andra likasinnande inom branschen.

Förhoppningsvis går du härirfrån med nya idéer och motivation till att lösa några av våra globala utmaningar med hjälp av teknik, design och människor.

Vi bjuder på lättare förtäring och dricka.